Tessa Zoutendijk

admin

(Tilburg, 1977) is een van de exponenten van de nieuwe lichting improvisatie violisten. Ze werkt binnen het kruisvlak van jazz, folk, theater en moderne improvisatie terwijl ze haar roots als straatmuzikant nooit heeft verloochend. Daarom klinkt Tessa Zoutendijk nog steeds fris van de lever, vol enthousiasme en bezieling.

Van 2003 tot 2011 was Tessa vast lid van “I Compani”, het grote jazz en impro orkest van Bo van de Graaf. Hiermee speelde zij onder andere in het Bimhuis en op het North Sea Jazz festival.
Haar theatrale kanten werden benadrukt bij jeugdtheatergezelschap “Stella Den Haag” waarmee zij vier producties in binnen- en buitenland speelde.

Samen met Rik Sturtewagen richtte zij het “Kaas Kwartet” op. Daarin worden jazz, pop en wereldmuziek ingepast in de klassieke strijkkwartetbezetting. Zij wonnen in 2008 de Holland Casino Artez Jazz Contest. Zij werkten o.a. samen met Michiel Braam, Stichting Compost en Electric Barbarian.

Huidige samenwerkingen zijn er met Plots, Vilde Katshke, Mental Chamber Orchestra en Ceumar en Krasz collective. Voor deze productie is zij de samenwerking met Terra Incognita aangegaan.