• Marius Gosschalk
  Marius Gosschalk
 • Myrthe van de Weetering
  Myrthe van de Weetering
 • Tessa Zoutendijk
  Tessa Zoutendijk
 • Bas Sloot
  Bas Sloot
 • Harm Ydo Hilberdink
  Harm Ydo Hilberdink
 • Karen Wins
  Karen Wins
 • Ilja Dijkstra
  Ilja Dijkstra
Marius Gosschalk

(Rotterdam ,1959) is acteur / verhalenverteller, trainer en coach. Marius is opgeleid tot dramatherapeut, werkte jaren in de psychiatrie en ontwikkelde zich als acteur in improvisatietheater (Terugspeeltheater) bij Theater Draad. Hij volgde theaterlessen o.a. bij Luc Desmet, Machteld Hauer, Johnathan Fox en Marcella Meuleman.

In 2005 begon hij met theater maken van literatuur. Als verteller acteur zoekt hij de samenwerking met musici, dansers en deze keer ook met een kok. Die samenwerking is hij blijven zoeken en het resulteerde in serie voorstellingen, waaronder:

‘De Alchemist’ (Paolo Coelho).; ‘Het meisje in de rode jas’ (Roma Ligocka).; ‘Oscar en oma Rozerood’ (Eric Emanuel Schmitt); ‘Drie rode rozen’ (Abel Hertzberg); ‘Scrooge’ (Charles Dickens). Marius is verbonden aan het Rood ensemble Den Haag en werkt als associate verhalen verteller bij Beter Future in Austerlitz.

Myrthe van de Weetering

Myrthe (1988) is componist, producer en ras muzikante. Ze heeft een bachelors in Performance en productie en een Masters of music in compositie (HKU). Ze studeerde Jazz viool gedurende drie jaar in Utrecht en ook nog een jaar Contrabas bij Tjitse Vogel. Myrthe speelde met haar Gispsy, Balkan, Klezmer groep L’Chaim op vele grote festivals in heel Europa en in Azië. Naast deze band speelt zij in nog een aantal formaties waaronder: la Gran Charanga met Gerardo Rosales; Unorthadox (bekend van Kiteman); Jam de la Creme (Sziget Hongarije). Myrthe is een aantal keren in DWDD geweest en speelde met grote musici op bijzondere gelegenheden, waaronder de opening van het nieuwe Tivoli met Knalland en van het Fries innovatiecentrum in aanwezigheid van Koningin Beatrix en Koffi Anan.

Tessa Zoutendijk

(Tilburg, 1977) is een van de exponenten van de nieuwe lichting improvisatie violisten. Ze werkt binnen het kruisvlak van jazz, folk, theater en moderne improvisatie terwijl ze haar roots als straatmuzikant nooit heeft verloochend. Daarom klinkt Tessa Zoutendijk nog steeds fris van de lever, vol enthousiasme en bezieling.

Van 2003 tot 2011 was Tessa vast lid van “I Compani”, het grote jazz en impro orkest van Bo van de Graaf. Hiermee speelde zij onder andere in het Bimhuis en op het North Sea Jazz festival.
Haar theatrale kanten werden benadrukt bij jeugdtheatergezelschap “Stella Den Haag” waarmee zij vier producties in binnen- en buitenland speelde.

Samen met Rik Sturtewagen richtte zij het “Kaas Kwartet” op. Daarin worden jazz, pop en wereldmuziek ingepast in de klassieke strijkkwartetbezetting. Zij wonnen in 2008 de Holland Casino Artez Jazz Contest. Zij werkten o.a. samen met Michiel Braam, Stichting Compost en Electric Barbarian.

Huidige samenwerkingen zijn er met Plots, Vilde Katshke, Mental Chamber Orchestra en Ceumar en Krasz collective. Voor deze productie is zij de samenwerking met Terra Incognita aangegaan.

Bas Sloot

Chef-kok, docent en ondernemer en speler.

Op zijn 23e werd Bas chef-kok. Hij werkte in vele restaurants van naam. Onder andere het Stadstimmerhuis (Olivio) in Harderwijk. ‘Het Jagerhuis’ in Oude Kerk aan de Amstel, ‘De Zwaan’ in Oisterwijk, de ‘Malle Jan’ in Vierhouten en het ‘Amstel Hotel’ in Amsterdam. Hoogtepunten was het behalen van de Bib Gourmant in Restaurant Zuid Zeeland. Bas geeft les aan jongeren met een verstandelijke beperking en leert hen wat echt eten en echt koken is. Zij koken mee in zijn cateringbedrijf ‘Bas in de keuken’. Hij is dan ook een sociaal ondernemer in hart en nieren. Als speciale passie heeft Bas naast het koken ook acteren. Die combinatie maakt hem uniek.

Harm Ydo Hilberdink

Harm Ydo werkte eerder met Marius Gosschalk in een eindexamenproductie voor de opleiding dramatherapie De Vrouwen van Troje (Sartre). Hilberdink heeft een stevige staat van dienst als regisseur. Hij deed de regieopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hij begon zijn theatercarrière bij de Rederijkerskamer I.O.V.I.V.A.T in het Groningse dorp Garnwerd. Onder zijn leiding speelde de groep werk van onder andere AlbeeBrederoCarlo GoldoniArrabalGorki en Shakespeare. In het voorjaar van 2012 werd onder zijn leiding het locatietheaterproject ‘De Nieuwe Man’ uitgevoerd naar de roman van Thomas Rosenboom.

Naast theaterproducties regisseert hij ook regelmatig televisie. Dramaseries maar ook amusementsprogramma’s als De Uitdaging (met Angela Groothuizen), Duel over de Grens (IndiaZuid-Afrika) en het jeugdprogramma ZIG ZAG. en de gedramatiseerde documentaireserie ‘Finals’ voor BNN en de jongerenseries Kicken (opgenomen in Nieuw Zeeland voor Yorin), Cut en BNN family (BNN) en twee seizoenen van ‘West Side’. (AT5) Ook de serie ‘Harde Klappen’ met als thema huiselijk geweld maakte hij voor de Amsterdamse zender AT5 (2010) en de Groningse regiosoap ‘Boven Wotter’ die werd uitgezonden door RTV Noord en later ook op Nederland 1.

Karen Wins

Karen Wins (1961) is kunsteducator en – organisator. Sinds 2012 werkt zij als zelfstandige aan (educatie-)projecten op het gebied van kunst, cultuur, wetenschap, duurzaamheid.
Voor Terra Incognita doet Karen de preproductie en locatie acquisitie voor ‘Zejde’, Kroniek van een onvervulde liefde’. Zij is een dragende kracht binnen Terra Incognita.
Voorheen heeft zij o.a. bij een Amersfoortse instelling voor kunst-en cultuureductie gewerkt als projectmedewerker en coördinator onderwijs en heeft zij teken- en CKVles gegeven op een middelbare school in Hoofddorp. Zij verklaart de liefde aan pollen, wiskundige figuren, haar moestuin en haar viool.

Ilja Dijkstra

Ik heb de opleiding Sport, Management en Ondernemen gedaan. Sport is een van mijn grote passies, met name hockey en snowboarden. Tijdens mijn opleiding heb ik verschillende marketing stages gelopen, onder andere bij Brunotti en op Curaçao bij stichting Ride for the Roses, die ik twee keer heb georganiseerd. Ik werk momenteel part time als recruiter bij XL Studenten Uitzendbureau op de marketing afdeling. Dit doe ik naast een master Communicatiewetenschap aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, afstudeerrichting marketing en social media. Voor de voorstelling Zeyde, kroniek van een onvervulde liefde, hou ik mij bezig met social media en andere marketing activiteiten.